6 Mart 2008 Perşembe


Çocukluğumuzun vazgeçilmezidir masal;kimimiz dedesinden,kimimiz ninesinden ,annesinden ya da masalın sayesinde ton ton olan bir amcadan dinlemiştir.Bazen susmamız, yaramazlık yapmamamız, uyumamız için ya da uyutmak için anlatmışlardır onlarda.Bizde hep kahramanları kafamızda canlandırır iyinin kazanmasını beklerdik uyumak için.
Bize neden çocuk dediklerini şimdi anlıyorum,meğerse masalların içinde ne gerçekler varmışta haberimiz yokmuş.Yüz yıllar önce yazılan şeyler sanki son dakika gibi insanın beyninde ne fırtınalar estiriyormuş.
Hani elleri öpülesi büyüklerimiz büyüde anlarsın derler ya gerçektende öyle.Çocukluktan çıkınca anlıyorsun masalı da,gerçeği de,hayatı da .Ama bence bu masalları ilk emziksiz bebeklerin okuması gerekiyor;Çünkü büyük öğütler ve ders alıcağımız çok şey var.
Yapılan yanlışları sert dilde anlatsanda,tam tersini uygulansanda anlamayan bizler belki burdan anlarız.Masal diyip geçmeyin ne olur,okuyun sizde anlıcaksınız,emin olun 3 büyük televizyonun ana haber spikerlerinden daha yaşlı olmalarına rağmen onlardan daha güncel olduklarını gözlerinizle görüceğinize ben kefilim.

1 yorum:

Selim CAVUS dedi ki...

Onur sondaki yorumun çok şeker olmuş.Güldürdün beni.Yazını okurken Düşün Taşın olarak ilk başladığımız zamanlarda yazdıklarımız aklıma geldi ve şimdi yazılanlara bakınca aradaki bariz farkın sebebi acaba nedir diye sordum kendi kendime.Sizin gayretli çalışmalarınız meyvelerini vermeye başladı bile.
Aklına sağlık