23 Mart 2008 Pazar

ATEŞİ KIVILCIMKEN SÖNDÜRMELİ


Büyük yaraların acısıda büyük olur,yara bandıda;Sivilceyi kaşıma yara yaparsın derler. Çünkü Sivilce can acıtır birde aksine kaşınır ki meret sormayın!Sonra o sivilce boyutunu aşar ve sanki serbest bırakılmış kanarya gibi salar kendini insanın bedenine......

Her insanın farklı düşüncelere,fikirlere sahip olduğunu anlatamadı Tolstoy.Kendisini ararken çevresini muhteşem gözlemleyen yazar,adeta bu kitabında döktürmüş.

Ateşi kıvılcımken söndürmeli yoksa o tutulmaz bir yangın olur ve içinde sende yanarsın.Bu ateşte yananları örnekleriyle anlatmış kitabında da.Yanan bedenleri aslında kokusu gelmeyen ruhları anlatmış.Korkmuş kalbleri öfkeli gözlerin sonlarını....

Evet o Dünya'ya anlatmış ama Dünya onu anlamamış en yakınında olan karısı bile buna dahil.82 Yaşında olmasına rahmen evden kaçmış çocuk gibi ve 2 sene sonra cesedi küçücük bir tren istasyonunda bulunmuş.
Dünya klasiklerinin içinde kitabı olan,kitapları 20 milyondan fazla satmış olan,Shakespeare'den sonra en çok kitabı çevrilen yazarın sonuna yakışır bir son mu bu???

1 yorum:

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.