20 Şubat 2008 Çarşamba

YARİM HAZİRAN


Haziranda doğmak yarıcaklıktır.Haziran doğumlular yazı dört gözle bekler , güneşle parıldar gözleri.çünkü güneşli havada açmışlardır gözlerini fanii dünya ya.Güneşi gördüler mi deymeyin keyiflerine.
6 onların uğurlu sayıları,6. ayın ayrı bir yeri vardır onlarda kimsenin sevmediği ikizler burcuna sahip olmanın artısını da eksisinide gururla yazmış haziran doğumlu Can DÜNDAR.
İçinde birbirinden ayıklanmış muteşem yazılar var bu kitapta.Farklılığını ortaya koymuş C.DÜNDAR kendince bir klasik olusturmuş, hatta söylediğine göre göz bebeği yani klasiği olmuş YARİM HAZİRAN.Sözcükler kağıda bu kadar yakışır ancak.

İnanmadan din adamı olarak kalamazsınız;sevmeden aşık rolü oynayamaz;cesaretsiz savaşamazsınız;beyninizdebir urla beyinlere deva,kalbinizde kanayan bir yarayla kalplere şifa taşıyamazsınız….

Her nedense sağken yerden yere vurduğumuz birinin ölüsünü eleştirmeyi kendimize yakıştıramıyoruz.Ya da sevdiğimizi birini övmek için ölsün diye gözünün içine bakıyoruz.Vakit gelince de ‘Merhumu nasıl bilirdiniz?’ sorusu eşliğinde,bütün eski hataları affedilip ‘çok iyidi’ diye ahlayıp vahlıyoruz.

Aşıklara,bahara,Ay’a,hatta martılara bile kafa tutmuş kaleminde ben çok sevdim ve beğendim nede olsa 6. aylıyım.